In urma unei initiative a Consulatului General al Romaniei (iunie 2006) primaria orasului Strasbourg prin decizia Consiliului Municipal de la 26 aprilie 2010 a hotarat sa dea numele Bucuresti unei viitoare strazi din Strasbourg


Roland RIES, senator, primar al orasului Strasbourg

Strada Bucarest este situata intr-un cartier in plina expansiune, lînga alte strazi care poarta numele marilor capitale sau ale oraselor europene. Acest proiect nu a fost terminat inca si finalizarea sa va dura citva timp.

Dar, cind lucrarile de urbanizare vor fi deajuns de înaintate, se va organiza o ceremonie de dezvelire a placii cu numele strazii pentru a marca evenimentul.


Orasul Strasbourg, alegîng numele Bucuresti, este bucuros sa arate legaturile care unesc capitalele noastre si, tarile noastre.

Marcel Alexandru, consul general al Romaniei, Strasbourg

 

Folosesc acest prilej pentru a multumi, in numele autoritatilor romane si al meu personal,  asociatiilor franco-romane si tuturor cetatenilor romani stabiliti in Strasbourg si inprejurimi care, prin actiunile si activitatea de zi de zi au contribuit la promovarea imaginii Romaniei.


Schita cu amplasarea viitoarei strazi Bucuresti in cartierul Neudorf, Strasbourg

Un aller-retour pe viitoarea strada Bucuresti, iulie 2010


 


REPORTAJ VIDEO:  GHEORGHE BOBEICA