Un centru NEXUS la Paris te asteapta

Ura! Acum suntem și în Franța. Bienvenue, NEXUS Paris - primul centru satelit pilot deschis peste hotarele țării. Fiți de acord - un prilej bun de a sărbători ultima zi a iernii și prima zi de primăvară. Așadar ce servicii vă putem oferi la Paris și care sunt planurile de viitor, citiți în cele ce urmează.
Centrul Satelit NEXUS Paris vine să sprijine comunitatea de migranți din regiunea capitalei franceze, originari din Republica Moldova și România. NEXUS Paris reprezintă o extensiune a rețelei noastre de centre deschise în cele patru zone pilot - Cahul, Edineț, Ungheni și Chișinău - de către International Agency for Source Country Information (IASCI) din Austria cu suportul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

Cine sunt cei care vor asigura activitatea Centrului NEXUS Paris?

Nimeni alții decât tot moldoveni care s-au stabilit de mult timp acolo, într-un final creând Asociația pentru Integrarea Migranților (AIM) din Paris, Franța. Liderii Asociației – Doina Guzun, Svetlana Revineala, Mihai Dobrin și Dorin Dușciac - și-au exprimat speranța că acest model de ajutor acordat migranților va fi replicat cu succes și în alte regiuni din Franța, și chiar în alte țări ale Uniunii Europene. Membrii AIM consideră că cererea pentru astfel de servicii în regiunea pariziană este foarte mare, iar numărul de beneficiari ai proiectului va depăși cifra de 1000 de persoane în fiecare an.