Testul nuclear al Coreei de Nord provoacă pregătirea de noi sancțiuni și critici la nivel internațional. Trump va convoca echipa de securitate națională

Președintele american Donald Trump va convoca duminică echipa de securitate națională pentru a discuta despre noul test nuclear efectuat de Coreea de Nord, a anunțat Casa Albă, potrivit AFP și Reuters, citați de agerpres.ro.
Ministrul finanțelor Steven Mnuchin a declarat că SUA vor pregăti noi sancțiuni împotriva Coreei de Nord. "Voi pregăti o serie de sancțiuni, pe care le voi prezenta președintelui", a anunțat Mnuchin, adăugând: "cei care fac afaceri cu ei (Coreea de Nord) nu vor putea face afaceri cu noi. Vom lucra cu aliații noștri. Vom lucra cu China". Totodată, Mnuchin a declarat că îi va cere președintelui Trump să ia serios în considerare sistarea oricărui tip de comerț cu Coreea de Nord.
Testul nuclear condus de Coreea de Nord, al șaselea la număr, a stârnit o reacție negativă la nivel internațional.
Preşedintele Franţei Emmanel Macron, a condamnat testul nuclear, cerând Organizaţiei Naţiunilor Unite să reacţioneze rapid.
”Comunitatea internaţională trebuie să răspundă cu cea mai mare fermitate acestei noi provocări, pentru a determina Coreea de Nord să revină necondiţionat pe calea dialogului şi să recurgă la dezmembrarea completă, verificată şi ireversibilă a programului său nuclear”, a declarat preşedintele Franţei, transmite și mediafax.ro.
Ministerul rus de Externe a emis un comunicat în care precizează că testul Phenianului ”merită cea mai puternică condamnare”. Moscova crede că testul Phenianului reprezintă o ameninţare serioasă la adresă păcii şi securităţii din Peninsula Coreea, dar şi din lume.
http://unimedia.info/stiri/testul-nuclear-al-coreei-de-nord-provoaca-pre...