Primăvara începe cu un mărţişor pentru moldovenii din Barcelona

Pentru că suntem pe ultima sută de metri a iernii şi primele raze de soare ale primăverii îşi fac simţită prezenţa, conaţionalii noştri din Barcelona, Spania, s-au întrunit sâmbătă, 27 februarie, în cadrul unui workshop organizat de Asociaţia „Eşti Moldova".

În cadrul workshop-ului desfășurat cu genericul „Primăvara începe cu un Mărțișor oaspeții au avut ocazia să afle de la membrii Asociației „Ești Moldova" legenda mărțișorului, precum și obiceiurile și tradițiile specifice primei luni de primăvară.

Organizatorii le-au prezentat mai multe modele de mărțișoare celor 14 copii și celor peste 20 de adulți, originari din Republica Moldova și România, care au fost prezenți la eveniment.

„Am format două grupuri, cei mici au confecționat mărțișoare din diferite tipuri de hârtie și au făcut mărțișoare din aplicații, iar celor mai mari li s-a explicat metoda de confecționare a mărțișorului tradițional. În final, pentru munca și efortul depus, copii au fost premiați cu diplome de participare și cu dulciuri.

Căldura sufletească și buna înțelegere care a domnit în interior a făcut contrast ploii și frigului de afară. Bucuria și buna dispoziție a mărțișorului ne-a încărcat bateriile la toți pentru o lună înainte, până la următorul atelier", a menționat pentru TRM.MD Elena Nazarova, președinta Asociației „Ești Moldova".
http://moldovenii.md/md/news/view/section/412/id/21170