Lenin, un geniu monstruos

http://www.art-emis.ro/cronica/cronica-literara/2414-v-i-lenin-un-geniu-...
COMENTARII:
Motto:
„Interesul maselor” poate fi folosit doar în interes propriu. Împuşcaţi masele, invocând interesele maselor! Propovăduiţi fără încetare că statul trebuie să fie condus de popor, şi conduceţi-l în numele lui, fără să mai consultaţi poporul!

Unui comunist totul îi este permis. Orice ticăloşie făcută de un comunist este morală, şi orice ticălos

​,​ dacă-i comunist​,​ este un erou. (Acestor idei Lenin le-a dat rostire la Congresul Comsomolului din 1919: „Noi nu credem în moralitatea eternă şi considerăm perimate toate poveştile despre moralitate!”). Într-o discuţie cu bolşevicul Vladimir Voitinski, a precizat nevoia de ticăloşi a bolşevicilor: „Partidul nu este o​ ​​şcoală ​pentru doamne… un ticălos poate să fie exact omul de care avem nevoie, tocmai pentru că e ticălos”.

Asta credea Lenin despre relația dintre comunism și morală... Sopul noii ideologii era distrugerea dușmanului de clasă (pe care îl indica mai exact conducerea de partid...), iar mijloacele puteau fi luate din toate părțile, indiferent de natura lor morală. Iată de ce dl Dragnea al nostru va fi președintele României, cu sau fără dosar penal ("curățat" eventual intre timp)... ​chiar daca scopul lui nu mai e azi lupta de clasă, ci agățarea de putere în vederea îmbogățirii cu orice preț... S-au schimbat vremurile, s-au schimbat și obiectivele "luptei comuniste". Dar ticăloșii ajunși la putere, prin prostirea poporului, au rămas aceiași, in adîncul naturii lor "morale"...
Alex Guran

Dragi prieteni,
Trebuie sa recunosc ca nu am cunoscut toate aspectele relevate de acest​ ​academician.
Probabil ca daca nu ar fi fost trimiterile la documente nu as fi crezut cele spuse.
Aceasta fila de istorie este foarte dureroasa pentru noi dar trebuie stiuta.
Am o precizare care nu se face in acest material, Toțki a fost omul englezilor si americanilor care avea o misiune similara ca si Lenin, de a instaura cu orice pret comunismul in Rusia. El a primit o suma mult mai mare de dolari decat a primit Lenin de la nemti.
Troțki s-a ocupat de lichidarea armatei albe, pro tarista. Luptele s-au dat pe teritoriul Ucrainei de azi și pe linia Marea Neagra - marea de Azov ( a fost si un film dupa o carte a unui mizerabil). Lenin l-a eliminat deoarece era un rival de temut pentru pozitia de lider.
Aceasta plaga a comunismului care ne-a afectat si pe noi, a fost dupa cum se vede rezultatul unei actiuni politico-militare a Germaniei, Angliei și SUA pentru subminarea din interior a imperiului rus și, evident, pentru jefuirea tarilor care faceau parte din acest imperiu.
Cu drag,
Dan Popa