Home » MediaNEWS » Sorin Mihailovici, de la Gazeta Sporturilor in topul emigrantilor din Canada

Publicat de Laurentiu Ciocazanu pe: 9 mai, 2013
Romanul Sorin Mihailovici a intrat pe lista scurta a organizatorilor popularei competitii Top 25 Canadian Immigrants, organizate in fiecare an de RBC Royal Bank si o publicatie din Toronto, cu scopul de a-i selecta pe cei mai de succes 25 de noi emigranti ai momentului, anunta publicatia de limba romaneasca Zig-Zag Romano-Canadian.
Inainte de a emigra in tara frunzei de artar, Mihailovici a lucrat la Gazeta Sporturilor. Exact in aceasta calitate, de om de presa sportiva, a ajuns in Canada la Campionatul Mondial de Atletism, de la Edmonton. A fost momentul in care a descoperit noua sa tara adoptiva si a decis sa emigreze.
In Canada, a ramas conectat la lumea presei. Lucreaza in prezent ca producator si coordonator in cadrul unui post de televiziune multicultural, OMNI TV, rolul sau fiind acela de “liant” intre comunitatile etnice ale locului. Nu a fost insa singurul motiv care l-a propulsat in topul preferintelor concursului Top 25 Canadian Immigrants.
Astfel, pasiunea lui Sorin Mihailovici pentru lumea comunicatilor l-a ajutat sa creeze o aplicatie pentru smartphon (iPhone si Android), numita Scam Detector, care are deja peste doua milioane de utilizatori in intreaga lume, in peste 120 de taricare. “Aplicatia expune peste 650 de <> din intreaga lume. Spune exact cum opereaza sarlatanii si ii educa pe utilizatori cum sa se fereasca. Poate fi descarcata gratuit de pe www.scam-detector.com”, a declarat Sorin Mihailovici pentru Zig-Zag Romano-Canadian. Potrivit publicatiei, aplicatia romanului a primit in 2011 premiul Consumers Champion Award, din partea Guvernului provinciei Alberta, si a fost cea mai descarcata aplicatie in Canada, in categoria Lifestyle (septembrie 2011). Mai mult, cu trei ani mai devreme, in 20008, Mihailovici a realizat chiar un film pe tema infractorilor virtuali – “419: The Nigerian Scam” -, bazat pe povestea reala a unui prieten apropiat care fusese inselat de un escroc nigerian.
Un ultim argument care l-a propulsat pe fostul angajat al Gazetei Sporturilor in topul celor mai apreciati emigranti din Canada este proiectul sau “Travel by Dart”. “Impreuna cu un amic, aruncam o data pe an o sageata pe harta lumii. Ne legam la ochi si unde nimerea sageata pe harta, acolo mergeam. Organizam apoi o stringere de fonduri pentru a ajuta locul sau lumea unde ajungeam. De exemplu, daca este vorba de Africa, mergem sa ajutam la construirea unei scoli sau a unui adapost uman. Anul trecut am fost linga… Polul Nord si am donat bani la WWF (World Wildlife Fund), pentru protectia ursilor polari. Acum chiar ne pregatim sa aruncam sageata pentru anul asta si sintem in mijlocul campaniei, vom vedea unde ne va trimite sageata.”, a declarat Mihailovici pentru Zig-Zag Romano-Canadian.