Filmul „Piepturi goale şi buzunare pline” de Cornel Mihalache (Decembrie 1989 şi rolul TVR)

„Piepturi goale şi buzunare pline”, un film documentar creat de colegul Cornel Mihalache de la TVR, în anul 2012.

Cu această producţie Cornel Mihalache a câştigat Marele Premiu la secţiunea cadRO al Festivalului Internaţional de Film Documentar „Cronograf” de la Chişinău (2012).

Este unul dintre puţinele filme realizate profesionist şi cu bună-credinţă despre revolta anticomunistă din 15-22 decembrie 1989 şi importanţa TVR în desfăşurarea acelor evenimente.

Cornel Mihalache a investigat acest subiect controversat vreme de 23 de ani, având privilegiul de a utiliza arhive video extrem de preţioase păstrate în fondul Televiziunii Române, care, puse cap la cap cu pricepere, demonstrează o lovitură militară şi o mare crimă dirijată din exterior (nu doar din Est!) contra statului român, sub pretextul de „a-l da jos pe dictatorul Ceauşescu”… (la min. 13.58 veţi vedea că URSS era gata să „acorde ajutor militar imediat”, motivându-şi gestul prin aceiaşi fantomatici agenţi străini sau terorişti).

Însuşi autorul spune în film următoarele:

„Eu cred că evenimentele din decembrie 1989 cuprind conspiratie şi diversiune, revoltă şi crimă, revoluţie şi contrarevoluţie, represiune şi manipulare, lovitură militară şi euforie populară – toate pe rând şi toate amestecate… Eu cred că a fost o crimă de stat!”

http://flacaratv.md/filmul-piepturi-goale-si-buzunare-pline-de-cornel-mi...